24 Mayıs 2008 Cumartesi

Bilgisayarı 3 Saniyede Kapatın

Bilgisayarı 3 Saniyede Kapatın+ Yeniden Başlatın! (Programsız) Bilgisayarınızın 3sn.'de kapansın istiyorsanız işte yapmanız gerekenler: CTRL + ALT + DEL yani görev yöneticisi Resimdeki pencere geldiğinde Bilgisayarı Kapat'a gelip CTRL tuşuna basılı tutarak mouse ile kapat diyorsunuz Ve bilgisayar 3 sn.'de kapanıyor veya yeniden başlıyor... Bu şekilde kapatma işleminin bilgisayara hiç bi zararı yoktur... Microsoft firması tarafından bilgisayarı hızlı kapatmak için tasarlanmıştır...

Windows XP İnternet Bant Genişliğinin %20 sini Kendine Saklıyor

Windows Xp ilginç bir şekilde bant genişliğinin %20 sini kendisine saklıyor.. Bu da bağlantı hızınızın %20 azalması anlamına geliyor... Eğer bilgisayarınızı evininizde kullanıyor ve herhangi bir server kullanmıyorsanız bu özelliği uygulamanız hızınızı görünür bir biçim de artıracaktır… Şimdi size bant genişliğini artırabilmeniz için nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini adım adım anlatmaya çalışacağım… 1-Başlat + çalıştır + yolunu izleyerek gpedit.msc yazın grup ilkesi açılacaktır buradan sonra, 2-Bilgisayar yapılandırması (computer configurasyon) 3-Yönetim şablonları (administrative templates) 4-Ağ (network) 5-QoS Paket zamanlayıcısı (packet scheduler) 6-Ayrılabilir bant genişliğini sınırla Bu seçeneği çift tıklayınca bant genişliği etkin hale getirin ve sınırı (%)20 yazan yeri "0" yapın…Uygula diyip çıktından sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın… Artık Windows Xp bant genişiliğinizin %20 sini kendisine saklayamayacak… Ve bağlantı hızınızda gözle görülür şekilde bir artış olacak…

"Masaüstünü Göster" Oluşturma

Eğer bilgisayarınızda masaüstünü göster kaybolduysa aşağıdaki işlemleri yaparak kendiniz tekrardan oluşturabilirsiniz.. Başlat Çalıştır notepad yazın ve enterlayın acılan Notepad ‘e Aşağıdaki kodları yazın Kod:
[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDe
Notepad’ten Dosya Farklı Kaydet seçin “Masaustu.scf” tırnak işaretlerini koyarak kaydedin. Kaydettiğiniz yerde Masaüstünü Göster iconunun oluştuğunu göreceksiniz. Oluşturdugumuz masaustu kısayolunu mouse’un sol tuşuna basılı tutarak hızlı başlat cubuguna sürükleyin ve ctrl (Kontrol) tusuna basarak hızlı başlata masaustu kısayolunu bırakın..

22 Mayıs 2008 Perşembe

Kaspersky Key %100 Çözüm

Bu patch Kaspersky KAV7 ve KIS7 versiyonları içindir. Dosyaları Buradan İndirin. Nasıl Yaparım? Kaspersky ana pencerede Ayarlar(Settings)-Servisler(Service)-Program dahili Korunmasını etkinleştir(Enable Self-Defense) buradaki tick işaretini kaldırıp Tamam deyin Ana pencerede; Etkinleştirme- Anahtarları sil diyoruz ve tüm anahtarları siliyoruz daha sonra;
denenmiş %100 çalışmaktadır.

15 Mayıs 2008 Perşembe

Windows XP Genuine License Keys



Windows xp için lisans reg dosyaları ile xp nizi lisanslı yapın gerekli açıklama dosya içinde mevcuttur.
Lisans dosyasının şifresi: freshdragon.blogspot.com

İndirmek için Tıklayın.


buradan yapamayanlar antivirüs programınızı kapatın ve şu dosyayı indirin bunuda deneyebilirsiniz.

bunlar da olmazsa bu keyi kullanabilirsiniz.şimdilik sorunu yok.
CM84R-24P6T-FCF9Y-KFBH2-V6Y2Y



11 Mayıs 2008 Pazar

AMD Sistemlerde SP3 Sorunu





         Windows XP Service Pack 3'ü kuran bazı AMD işlemciye sahip bilgisayar kullanıcıları, bilgisayarlarını tekrar açamadılar. Sorunun kaynağı ve çözüm yolu burada! Birçok markaya ait bilgisayarların, AMD işlemciye sahip modellerinde Windows XP Service Pack 3 kurulumundan sonra bazı sorunlar çıkabiliyor. 
         Bilgisayarlarda, mavi ekran hatası verip sürekli yeniden başlamaları gibi bir sorun gözlemlenebiliyor. Service Pack 3 kurulumunun hemen ardından yeniden başlatma sırasında gözlenen hataya, farklı işlemciler için yazılmış olan ACPI sürücüleri sebep oluyor. Sorunun Kaynağı Birçok bilgisayar üreticisi, bilgisayarlarına kurdukları işletim sistemi görüntülerinde hem Intel (intelppm.sys) hem de AMD (amdk8.sys) için ayrı ayrı ACPI sürücüleri mevcut. Normal şartlar altında bu sürücülerden sadece bir tanesi, uygun olan sisteme göre çalışıyor ve bilgisayar sorunsuzca kullanılıyor. Fakat Service Pack 3 kurulumundan sonra bazı şeyler yanlış gidiyor ve intelppm.sys devreye girerek sistemin doğru şekilde çalışmasına engel oluyor.
Çözüm Yöntemi:Bu sorunu çözmeniz için iki yöntem mevcut. 
İsterseniz bilgisayarı güvenli kipte başlatabilirsiniz, isterseniz de Windows XP CD'sinden sistemi başlatıp kurtarma konsoluna girebilirsiniz.
:: Kurtarma konsolundayken: sc config intelppm start= disabled 
:: Güvenli kipte başlattığınızda, komut satırındayken: disable intelppm
komutlarını yazarak huzura erebilirsiniz. Sonuçta AMD işlemciye sahip bir sistemde intelppm.sys dosyasına ihtiyacınız olmayacak. Artık sorunsuzca WindowsXP Service Pack 3 ile çalışmaya devam edebilirsiniz.

Cube Desktop Pro 1.3.1

Masaüstünüze ve tarayıcılarınıza, küp şeklinde görünüm ve farklı dinamik 3 boyutlu efektler verebilceğiniz kullanımı kolay bir masaüstü uygulaması.6Tane ayrı masa üstü oluşturabiliyorsunuz.F11 tuşu ile küp versiyona geciyorsunuz.

CubeDesktop creates six virtual and independent desktops, increasing the space you have to work and play.Being the most robust multiple desktop software, CubeDesktop solves the desktop clutter problem once and for all. Each virtual desktop is a distinct working environment. The taskbar shows only the applications opened on the current desktop, greatly reducing the clutter.

İndirmek için Tıklayın.

10 Mayıs 2008 Cumartesi

ABBYY ScanTo Office

ScanTo Office 1.0 ************************************************************************************* Kitaptan, tarama yapıp Word'e aktarma.. Kağıttan bilgisayara yazı aktarmak Bilgisayarda yazdığınız bir yazıyı daha sonradan değiştirmek veya bazı eklemeler yapmak istediğinizde işiniz kolay. Word'de kaydettiyseniz yine Word'de açarsınız ve gerekenleri yaparsınız. Ama yıllar önce daktiloda yazdığınız bir yazıda düzeltme veya ekleme yapmak istediğinizde bilgisayarı bırakıp daktilonun başına geçmek zorundasınız. Yazılan bütün sayfaları yeniden yazmak ve eklemeleri bu şekilde yapmak durumundasınız. Bu da büyük zaman kaybı demektir. Oysa bir tarayıcınız varsa, bir de bilgisayarınızda metin tarayıcı program yüklüyse metnin tümünü bilgisayara aktarır ve düzeltmeleri bunun üstünde yaparak yazıcıda yeniden yazdırırsınız. İşte metin tarayıcı programların önemi burda ortaya çıkıyor. Ayrıca kitaptan tarama yapıp üzerinde değişiklik yapacaksanız bu program çok başarılı.. Bu program Türkçe olmamsına rağmen Türkçe harfleri tanıması açısından oldukça becerikli. *************************************************************************************
ABBYY ScanTo Office is an efficient scan conversion utility. It scans paper and reproduces documents into editable and searchable Word or Excel files or lets you send them out as e-mail attachments. ScanTo Office is easy to use. You can run the program directly from Microsoft® Word, Excel, Outlook or Windows® Explorer, or simply run the ScanTo Office wizard, which leads you through the simple steps of scanning and converting.
ScanTo Office is an ideal tool for home users or small businesses that need to quickly scan paper so they can edit and reuse the information in seconds. With a single mouse click, ABBYY ScanTo Office scans paper or converts your scanned images into Microsoft Office documents without the unwieldiness of launching a separate application. This convenient tool helps you quickly unlock and repurpose information from paper documents or image files into Microsoft applications while retaining the original looks and without having to retype or reformat. ABBYY ScanTo Office is: Efficient, Productive, Easy-to-use, Affordable.

One-click conversion With a single click of a button you can perform multiple tasks at once with ABBYY ScanTo Office - scan a paper document, convert and open it in Microsoft Word, Excel, or send out as an e-mail attachment. Easy-to-use wizard guides you through simple steps of scan conversion ABBYY ScanTo Office allows you to run this utility by using a wizard-style interface that guides you through the simple steps of the conversion process from scanning or opening image, through adjusting conversion setting, to output. Seamless integration with Microsoft Office ScanTo Office is seamlessly integrated into Microsoft Office applications, such as Word, Excel, and Outlook, and allows you to convert images directly from within these applications; as a result, you can start working on the documents directly from the end application. Scans and converts documents directly into Microsoft Word and Excel ABBYY ScanTo Office adds a plug-in button into Word and Excel. You can click a button to scan, convert and edit the document without leaving these applications. The converted results can be opened as a new file or inserted to the Word and Excel document that is currently open. Scans and sends as e-mail attachment in one step ABBYY ScanTo Office adds an icon on Outlook’s desktop. You can simply click a button to scan a document and instantly send it out as an e-mail attachment. You will never have to go through the process of launch a separate application, save the scanning result and then go back to Outlook and try to locate the file for attachment. Accessible from Windows Explorer With a single right-mouse click, ScanTo Office converts your existing image file into an editable and searchable document and sends it directly to necessary applications or exports it to any supported output format or application. Layout retained in output document ABBYY ScanTo Office converts your paper documents or scanned images to editable Microsoft Word or Excel files with the look and feel of the original document. No need to retype or reformat your information. Support for 37 conversion languages ABBYY ScanTo Office supports 37 languages, including English, German, French, Dutch, Italian, Spanish, Polish, Czech, Hungarian, Russian, and more. It also reads bi-lingual documents by selecting a secondary language. Automatic book scanning You can scan opposing pages of a book at the same time. You simply place the book face-down on a scanner, check the Split-page option, and then ScanTo Office will automatically scans both sides at the same time and splits image into two pages. ************************************************************************************* İndirmek için Tıklayın.

9 Mayıs 2008 Cuma

Folder Lock v5.8.0

Folder Lock şifre korumalı dosyalar yapabilen, dosyaları iyice gizlemenize yarayan, istediğiniz sayıda klasörü şifreleyebilen, ister sürücüleri, dosyaları, resimleri veya herhangi bir doküman şifreleyebilen hızlı bir dosya güvenlik yazılımı. Sadece saniyelerinizi vererek bu şekilde basit bir koruma sağlayabileceğiniz bu yazılım ile kilitlediğiniz dosyalar silinemez, yeniden adlandırılamaz, taşınamaz, gizli ve erişimsiz özelliklere bürünüyor. Güvenli bir şekilde klasörlerinizi kiliteyebilir, karıştırabilie veya şifreleyebilirsiniz hemde çok hızlı bir şekilde. Folder Lock tamamen taşınabilir böylece isterseniz USB belleklerinizi, disklerinizi, yeniden yazılabilir CD ve DVD lerinizi, dizüstü bilgisayarlarınızı istediğiniz tüm özel bilgilerinizi kilit altında tutabileceksiniz. Basit arayüze sahip ve herhangi bir kurulum istemeyen bu program Windows, DOS ortamlarında hatta şifrelediğiniz dosyaları işletim sisteminizi kaldırıp baştan kurduğunuzda bile Folder Lock kendi program dosyasını silmenize izin vermiyor böylece programı korumaya aldığınız şifreyi girmeden program kaldırılamıyorda. İşte tam güvenlik diye buna denir. Ek özellikler olarak Stealth Mode (Hayalet Modu), hacker saldırı görüntülemesi, paylaşılmış klasörler, otomatik kilitleme, otomatik bilgisayar kapatma, bilgisayar izlerini silme, 256-bit Blowfish Şifrelemesi ve Windows Gezgininde conteks menü desteği gibi bir çok özellik barındırıyor. İndirmek için Tıklayın veya alternatif bağlantı Tıklayın.

Galatasaray Taraftar Albümü - Çıldırın Çıldırın [2008]

1. Çıldırın Çıldırın (Aslanlar Sahada) 2. Destanlar Yazan (Ciao Bella) 3. Yönetim - Futbolcu - Taraftar 4. Yürüyoruz Biz Bu Yolda 5. Bazen 6. Şereftir Seni Sevmek 7. Bilek Hakkıyla (Çıldırın Percussion Mix) 8. Seni Sevmeyen Ölsün 9. Yükseliyor Sesimiz 10. Ölüm Varmış Korku Varmış 11. Senin İçin Yaşamak Var Ya 12. Tek Renk Tek Yürek (Milli Takıma Hediye) İndirmek için Tıklayın.

Microsoft’ un Aktivasyon Cracklarına Önlemi: KB940510

Microsoft, daha önce de belirttiği gibi, en çok kullanılan iki Vista “korsan” aktivasyon şekli olan OEM Bios Crack ve Grace Timer Stop aracılığıyla yayınladı. ‘ u engelleyecek olan güncelleştirmeyi Windows UpdateKB940510 kodunu taşıyan güncelleştirme “Önemli” sınıflandırmasında yayınlandığı için otomatik güncelleştirmesi açık olan sistemlerde sorgusuz sualsiz yüklenecek. Daha önce bu güncelleştirmenin Vista SP1 ile birlikte piyasaya sürüleceği düşünülüyordu ancak Microsoft güncelleştirmeyi Windows Update ile dağıtmayı tercih etti. Peki bu güncelleştirme “korsan” bir şekilde aktive edilmiş bir Vistaversiyonuna yüklendiğinde ne oluyor? Bu güncelleştirme yasadışı aktivasyon araçlarını “tespit” ediyor ve kullanıcıyı herhangi bir şekilde orijinal etkinleştirmeye zorlamıyor. Ancak bazı sistemlerde kilitlemeye neden olduğu da belirtilmiş. Eğer bu güncelleştirmeyi yüklemek istemiyorsanız şunları yapmanız yeterli; -Otomatik güncelleştirmeleri kapatın. -Windows Update‘ i açın ve manual olarak güncelleştirmeleri kontrol edin. -KB940510 kodlu güncelleştirmyi gördüğünüzde sağ tıklayıp “güncelleştirmeyi gizle” yi seçin. Bundan sonra bu güncelleştirmeyi bir daha görmezsiniz. Bu güncelleştirmenin etkinliği sadece Paradox OEM Bios Crack veGrace Timer Stop ile sınırlı. Yani diğer yasadışı etkinleştirme yöntemleri olan “Softmod” (VistaLoader kullanılarak yapılan etkinleştirme) ve “Hardmod” (fiziksel olarak BİOS’ u modlayan araç) ile yapılan aktivasyonlarda bu güncelleştirme yüklendikten sonra dahi herhangi bir sorunla karşılaşılmamış.

4 Mayıs 2008 Pazar

Windows XP Service Pack 3

Türkçe Windows XP Service Pack 3 çıktı. Şu ana kadar Windows XP için gereken tüm yamaları birarada bulunduran bu hizmet paketini tek tıklamada indirin. Window Vista SP1 'den sonra sıra en büyük güncelleme operasyonu sırası Windows XP'ye gelmişti. Beklenen yama akşam saatlerinde yayınlandı. Bu hizmet paketi ile birlikte, Windows XP'den sonraki yamaları tek bir hizmet paketinde bulundurmuş olacaksınız. Bilgisayar kullanıcıları tarafından merak edilen bir başka soru da, Windows XP SP3'ün SP2'yi de içinde bulundurup bulundurmadığı oldu. Özetlemek gerekirse, Windows XP Service Pack 3, daha önceki hizmet paketlerini de (SP1, SP2) kapsıyor. O nedenle XP kurulum CD'nizden işletim sisteminizi yükledikten sonra sadece Service Pack 3'ü kurmanız yeterli. Bu şekilde, hem bilgisayarınızaki birçok hata giderilmiş oluyor hem de daha güvenli hale geliyor. (303 MB - 32 Bit için) Türkçe Window XP SP3'ü indirmek için buraya tıklayın.