29 Aralık 2008 Pazartesi

XP' de Performans Artırımı İçin 24 Adet Registry Ayarı

Aşağıdaki registry kaydını not defterine yapıştırın ve uzantısını .reg yaparak kaydedin.Ardından oluşan dosya üzerine çift tıklayarak girişi onaylayın.Son olarak sistemi yeniden başlatın...
Performans artırma registry kodu :
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}\InProcServer32]
@=hex(2):00

[HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers\Copy To]
@="{C2FBB630-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers\Move To]
@="{C2FBB631-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Shell\DosHere]
@="Command &Prompt Here"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Shell\DosHere\Command]
@="%windir%\\System32\\cmd.exe /k cd \"%1\""

[HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\Shell\DosHere]
@="Command &Prompt Here"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\Shell\DosHere\Command]
@="%windir%\\System32\\cmd.exe /k cd \"%1\""

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
"Link"=hex:00,00,00,00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Notepad]
"StatusBar"=dword:00000001

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Notepad]

"fWrap"=dword:00000001


[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
"AutoEndTasks"="1"
"HungAppTimeout"="1000"
"MenuShowDelay"="8"
"WaitToKillAppTimeout"="2000"
"LowLevelHooksTimeout"="1000"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoLowDiskSpaceChecks"=dword:00000001
"ClearRecentDocsOnExit"=dword:00000001
"NoRecentDocsHistory"=hex:01,00,00,00
"LinkResolveIgnoreLinkInfo"=dword:00000001
"NoResolveSearch"=dword:00000001
"NoResolveTrack"=dword:00000001
"NoInternetOpenWith"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control]
"WaitToKillServiceTimeout"="2000"

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RemoteComputer]
 
Kaynak

20 Aralık 2008 Cumartesi

Windows XP Anahtar komutlar

compmgmt.msc - Bilgisayar yönetimini açar. clipbrd.exe - Pano işlemcisini açar. cleanmgr.exe - Disk temizleyiciyi açar. ciadv.msc - Dizin yöneticisini açar. charmap.exe - Karakterleri ayarlamanızı sağlar. calc.exe - Hesap makinesini açar. diskmgmt.msc - Disk yönetimini açar. devmgmt.msc - Aygıt yöneticisini açar. dfrg.msc -Disk birleştiriciyi açar. eudcedit.exe - Karakter imal edebilirsiniz. appwiz.cpl - Program ekle kaldırı açar. access.cpl - Erişebilirlik seçeneklerini açar. acCWiz.exe - Erişebilirlik sihirbazını açar. desk.cpl - Görüntü özelliklerini açar. eventvwr.exe - Olay görüntüleyicisini açar. freecell.exe - İskambil oyununu açar. fsmgmt.msc - Paylaşılan klasörler menüsünü açar. hdwwiz.cpl - Donanım ekleme sihirbazını açar. iexpress.exe - Setup programını açar. inetcpl.cpl - İnternet özelliklerini açar. intl.cpl - Bölge ve dil ayarlarını açar. joy.cpl - Oyun kontrollerini açar. magnify.exe - Büyüteçi açar. main.cpl - Fare özelliklerini açar. mmsys.cpl - Ses ayarlarını açar. mspaint.exe - Paint programını açar. narrator.exe - İngilizce ekran okuyucusunu açar. ntbackup.exe - Yedekleme sihirbazını açar. nusrmgr.cpl - Kullanıcı hesaplarını açar. osk.exe - Ekran klavyesi açar. telnet.exe - Telnet’i açar. gpedit.msc - Grup poliçesi açar. msconfig.exe - Sistem ayarlarını açar. verifier.exe - Sürücü monitörünü açar. drwtsn32.exe - Sorun tanıma aracını açar. dxdiag.exe - DirectX sürümünüzü öğrenmenizi sağlar. mobsync.exe - Senkronizasyon sağlar. mplay32.exe - Media Player’ın çok basit bir halini açar. odbcad32.exe - Database işleme sağlar. packager.exe - Obje paketleyiciyi açar. perfmon.exe - Sistem monitörünü açar. progman.exe - Masaüstü yöneticisini açar. rasphone.exe - Erişim defterini açar. shrpubw.exe - Network paylaşımı bilgisini açar. sigverif.exe - İmza denetleyicisini açar. sysedit.exe - Sistem yöneticisini açar. syskey.exe -Şifre databaseini açar. sndrec32.exe - Ses kaydedicisini açar. timedate.cpl - Tarih ayarlama penceresini açar. winchat.exe - Windows içinde bulunan chat programını açar. wupdmgr.exe - Windows güncelleştirme penceresini açar. explorer.exe -Windows Gezgini’ni açar. powercfg.cpl - Güç seçeneklerini açar. rasphone.exe - Ağ bağlantılarını açar. regedt32.exe - Windows Kayıt Düzenleyicisi’ni açar. regedit.exe - Windows Kayıt Düzenleyicisi’ni açar. sndvol32.exe - Ses ayarlarını yapmanızı sağlar. notepad.exe - Not defterini açar. taskmgr.exe - Görev yöneticisini açar.

FireFox İndirme Yöneticisinin Gözükmemesini Sağlamak

FireFox'ta herhangi birşey indirmeye kalktığınızda karşına çıkan pencereden bıktıysanız İptal etmek çok basit. * FireFox Ayarlarının Yapıldığı "about:config" bölümüne girin. Bunun İçin Adres satırına "about:config" yazıp "enter" layın * "browser.download.manager.showWhenStarting" sekmesini bulup (süzgec bölümüne download yazarak rahatlıkla bulabilirsiniz) değerini true'dan false'a dönüştürmeniz yeterli.

17 Aralık 2008 Çarşamba

16 Aralık 2008 Salı

Windows Live Messenger 9 Artık Hazır!

Windows Live Messenger veya bilinen adıyla MSN, en yeni sürümüyle indirilmeye hazır. Windows Live Suite wave 3'ü ilk indirenlerden olun.

Windows Live serisi içerisinde yer alan yazılımlar, yenilenmeye devam ediyor. Gündelik hayatın içinde size yardımcı olan ve eğlenmenizi sağlayan bu yazılımlar, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok popüler konumda. Bunlar arasında; Windows Live Messenger (MSN), Windows Live Mail, Windows Movie Maker gibi araçlar bulunuyor. 30 milyona yaklaşan kullanıcı sayısıyla Windows Live Messenger, yenilenen yazılımlar arasında en çok merak edileni. Build 14.0.8050.1202 sürüm numarasıyla yayınlanan programı, en yeni haliyle ve Türkçe olarak kullanabiliyorsunuz.

MSN'de yapılan değişiklikler, Windows 7'yle olan uyumun da habercisi niteliğinde. Hem renklerde hem de temada bu uyumu yakalamak ve kullanıcıları şimdiden Windows 7 arabirime hazırlamak isteyen Microsoft, bazı küçük dokunuşlarla, anında mesajlaşma yazılımını çok daha estetik hale getirmiş durumda.

Windows Live Messenger'ın son sürümünü yüklemek için buraya tıklayın.