Görünmeyen numaralardan sıkıldı iseniz ve bunların sizi aramasına engel olmak istiyorsanız bir çözüm yolu var. GİZLİ numara sizi arayamıyor, üstelik karşıya bir de sesli mesaj gidiyor.
Turkcell bu konuda şöyle diyor.
"Gizli numaradan gelen aramaları kabul etmek istemeyen müşterilerimiz ücretsiz olan bu servis aracılığıyla gizli numaralardan gelen çağrıları rahatlıkla engelleyebilecekler.Servisin kullanılması durumunda gelen arama telefon çalmadan otomatik olarak geri çevrilecektir.
Arayan kişi "Aradığınız kişi gizli numaradan çağrı kabul
etmemektedir. Numaranızı görünür yaparak kendisine ulaşabilirsiniz" anonsunu duyacaktır.
Gizli numaradan arama kısıtlama servisini;
Aktif hale getirmek için *253#
İptal etmek için #253#
yazıp YES tuşuna basmak yeterli."
9 Mayıs 2009 Cumartesi
2 Mayıs 2009 Cumartesi
KÜRTAJ BİR CİNAYETTİR!...
İzleyin ve İzlettirin!
UNetbootin, (Universal Netboot Installer) yazılımı ile Linux işletim sistemlerini USB bellekten çalıştıralım!
Herhangi bir bilgisayar sisteminde kendi işletim sisteminizi çalıştırmaya ne dersiniz. Hatta ofis uygulamasından tutun multimedya yazılımlarına kadar geniş bir desteğe sahip bir işletim sistemi ile. Olmaz demeyin.Hatta açılış şifresini unuttuğunuz sisteminize bile Linux liveCD sürümlerle ulaşabilirsiniz.
Bellekten Sorunsuz Çalışır
Evet doğru okudunuz.Sisteminiz USB'den açılışı destekliyorsa bu işlem çok kolay.UNetbootin, (Universal Netboot Installer) yazılımı ile neredeyse tüm linux türevlerini USB bellekten açılabilir hale getirebiliyorsunuz.Yazılım hakkında ayrıntılı bilgiyi buradan alabilirsiniz.
Kuruluma Başlayalım
Programızı indirdiysek (1) numaralı kısımdan hangi linux sistemlerini desteklediğine bakalım.
Linux işletim sistemimizi ve Unetbootin’i indirdikten sonra sıra geldi kuruluma. Bunu yapmadan önce USB belleğin FAT dosya formatına göre biçimlendirilmiş olduğuna dikkat edin. Linux bazlı işletim sistemlerini NTFS’e kurmak mümkün değil. Bu yüzden önceden bir format atmak şart. (1) numaralı kısımdan sistemimizi, (2) numaralı kısımdan sürümünü seçtiysek yapılması gereken tek şey (3) numaralı "Diskimage" seçeneğinden indirdiğimiz Linux sisteminin dosyasını tanımlamak. Burada dikkat etmeniz gereken tek nokta bahsi geçen linux sisteminin dosyasını açmamış olmanız. Yani dosyayı arşivden çıkarmayın uzantısı iso,tar vs... olabilir, görünen tek parçalık dosyayı aynen göstermeniz gerekiyor.
Kurulum yaklaşık bir dakika sürüyor. Unetbootin sistem dosyalarını ve açılış dosyalarını USB belleğe kopyalar. Unetbootin, USB belleği otomatik olarak tanır. Bilgisayar sisteminde birden fazla USB belleğin olması durumunda kurulumun gerçekleştirilmesini istediğiniz belleği (4) numaralı kısımdan tanımlamanız gerekebilir. Kurulumun bittikten sonra USB belleği sistemden çıkarabilirsiniz.Hemen denemek için kurulum bitiminde “Reboot” butonuna tıklayın ve Bilgisayar yeniden açıldığında "Bios"tan "Boot" ayarına geçelim.
USB Bellekten Çalıştırılması
Linux sisteminiz artık USB belleğinize kurulmuş durumda. Normalde her şey çalışır durumda. Fakat yine de küçük bir ayar yapmak gerekiyor. USB bellekten çalışmak için anakartın BIOS’undan Boot sırasını değiştirmek şart. Bunun için de önce USB belleğinizi bilgisayar sistemine takmanız gerekiyor. Ardından da anakartın BIOS’una girip (açılışta "Del" tuşuna basınız.) İlk Boot seçeneğini USB belleğe göre ayarlamalısınız. Bu ayarı yaptığınızda bilgisayar sistemi açılış için ilk olarak USB belleğe bakacaktır.
Örnek ekran görüntüsü.Bu kısım sizde farklı olabilir.
Buraya kadar bir sorunla karşılaşmadıysanız CD'den çalıştırır gibi işleminize devam edebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)