28 Ağustos 2010 Cumartesi

Bozuk RAM Nasıl Anlaşılır?


Sisteminiz zaman zaman kilitlenip, mavi ekran mı veriyor ya da zaman zaman hiç açılmıyor mu? Bu sorunların sebebi yeni aldığınız ya da uzun süredir kullandığınız bellekler olabilir. Bunu anlamanın yolu ise bu yazıda.

Hızlı ve kolayca değiştirilebilmeleri ve performans artışı sağlamaları nedeniyle bellekler, bilgisayarını yenilemek isteyenlerin ilk değiştirdikleri bileşenlerdendir.

Ancak bellekler zaman zaman sizin başınızı çok ağrıtabilecek cihazlar haline de gelebilirler. Durduk yere çıkan mavi ekran hataları, bilgisayarınaçılmaması ya da kilitlenmesi gibi sorunlar yaşıyorsanız, bunun sebebiRAM'lerinizin bozulması olabilir.
RAM'lerin sorun yaratıp yaratmadığını anlamak mümkün
Sorun Belleklerde mi?
Tüm bunlar yeni bir bellek aldıktan sonra başınıza geldiyse, sorumlusu bunlar olabilir. Yeni aldığınız ya da sahip olduğunuz RAM'lerin sorunlu olup olmadığını anlamak ise mümkün.
Memtest86
Belleklerle beraber tüm bilgisayar bileşenlerini test edebilen birçok yazılım mevcut. Ancak özellikle belleklerinizi test etmek istiyorsanız sizlereMemtest86 adlı yazılımı öneriyoruz.
Epey gelişmiş bir yazılım olan Memtest86, işletim sisteminin dışında çalışmasıyla dikkat çekiyor. Bu özelliği sayesinde Windows tarafından kullanılan bölümleri bile test edebiliyorsunuz.
Bellekleri test etmek için en iyi yazılımlardan biri Memtest86

İndirdikten Sonra Yapılacaklar
Memtest86'yı www.memtest.org adlı adresten ISO formatında indirin. ZIP arşivi şeklinde inen yazılımı açıp ISO şeklinde dışarı çıkarın. Daha sonra, buISO'yu bir CD'ye yazdırın.
Yazdırdığınız CD'yi takın ve sisteminizi bu CD üzerinden yeniden başlatın.Memtest86 bu yolla çalışmaya başlayacaktır.
BIOS Üzerinden
Memtest86 CD'sini takıp bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra, BIOSayarlarına girip CD'den Boot seçeneğini işaretleyin.
Memtest86 işletim sisteminin dışında çalışıyor

Sistem yeniden başladığında otomatik olarak Memtest86 karşınıza çıkacaktır. Buradaki ilk ekranda belleklerinize ve sisteminize dair çeşitli bilgiler bulabilirsiniz.
Otomatik Testler
Memtest86 çalışmaya başladığında otomatik olarak belleğinizi test etmeye başlayacaktır. Eğer RAM'lerinizde bir sorun yoksa hiçbir uyarı mesajı çıkmayacaktır.
Program otomatik olarak testlere başlıyor
Test bittikten sonra isterseniz emin olmak için testleri yeniden başlatıp üst üste yapabilirsiniz.
Özel Testler
Eğer sisteminizde yaşadığınız sorunlar her zaman değil de ara sırayaşanıyorsa, otomatik test ile yeterli bir sonuç alamayabilirsiniz. Bu durumda Memtest86'ın özel testlerini çalıştırabilirsiniz.
Otomatik testlerin yanı sıra spesifik testler de yer alıyor
C Tuşu
Program çalışmaya başladığında C tuşuna basın. Burada karşınıza bir menü çıkacak. Bu menüde 1'e bastığınızda karşınıza test tipleri çıkacaktır.
Buradan özel olarak belli testleri seçebilirsiniz. Ayrıca ana menüdeki diğer seçeneklerden belleklerinizle ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Hata Çıkarsa
Memtest86 ile yaptığınız testlerde karşınıza bir hata mesajı çıktığında ne yapmalısınız? Öncelikle hangi RAM modülünün hatalı olduğunu belirlemelisiniz.
Bunun için tüm RAM'lerinizi çıkarın ve tek bir modül takın. Bunu yaptıktan sonra Memtest86 ile yaptığınız testleri yenileyin.
Belleklerinizi tek tek test edin

Hatalı Olanı Belirlemek
Bu sayede tüm modülleri değiştirmek yerine sadece hatalı olanı değiştirebilirsiniz. Ayrıca tam olarak emin olmak için her modülü tüm slotlarda deneyin.
Hatalı RAM'i belirledikten sonra eğer varsa garantisinden faydalanabilirsiniz. Yoksa ne yazık ki yenisini almak zorundasınız.




25 Ağustos 2010 Çarşamba

AIMP 2.61.583 Super Extreme Pack Türkçe


AIMP, yüksek sayıdaki müzik listelerini ve bir çok formatı destekleyen ücretsiz bir müzik dinleme programıdır. Çoklu müzik listelerini anında çalıştırır ve yanısıra kendi listelerinizi yaratmanızı sağlar.


Yeni Eklenen Özellikler

Bass pluginleri güncellendi

Visuals görüntüler eklendi

Yeni skinlerle görünüm artık dahada güzel

5 yeni müzik ikonu eklendi

Paket içeriğine Audio converter, Audio Recorder, Skin Editor, Tag Editor eklendi.


http://hotfile.com/dl/64633476/2c8ec3d/Backup.A-Sup-Ext-Pack__.rar.html


Alternatif Bağlantılar

19 Ağustos 2010 Perşembe

DriverPack Solution 10 Professional





DriverPack Solution 10 Professional Latest version (x86-x64)
Windows XP, Vista , 7  x86/x64



Not: Uygulamayı çalıştırdığınızda web tarayıcınızın anasayfasını üreticinin sitesi yapmaktadır
bunu engellemek için "tools\modules" içindeki startup.js dosyasının içeriğini veya kendisini
silmeniz yeterlidir.


Yollanan resim

http://srv1.drp.su/DRPSu10-x32.rar


Yollanan resim

http://driverpacks.drp.su/DRPSu10-x32-x64.rar


Yollanan resim

http://driverpacks.drp.su/DRPSu/DRPSu10-Mini.exe

17 Ağustos 2010 Salı

K-Lite Ultra Codec Pack 3.8.0 | x64 | Türkçe


K-Lite Ultra Codec Pack x64 videolar için gerekli olan 64bit codec yazılımları ve ilgili araçlar içeren bir pakettir. Bu pakette tüm videolar için gerekli olan codecleri bulabilir ve kurabilirsiniz.

.: K-Lite Codec Pack 3.8.0 :.
ffdshow [revision 3530]
AC3Filter [version 1.63b]
AC3File [version 0.7b]
Haali Media Splitter [version 1.10.175.0]
Matroska splitter (Gabest) [version 1.3.2076.0]
MP4 splitter (Gabest) [version 1.3.2076.0]
FLV splitter (Gabest) [version 1.3.2076.0]
RealMedia splitter (Gabest) [version 1.3.2076.0]
MPEG splitter (Gabest) [version 1.3.2076.0]
CDXA Reader (Gabest) [version 1.3.2076.0]
DirectVobSub [version 2.40.2076]
Codec Tweak Tool [version 4.4.5]
Win7DSFilterTweaker [version 3.2]
GraphStudio [version 0.3.2.0]

.: Paket içeriği :.
- K-Lite Codec Pack [3.8.0] x64
- QuickTime Alternative Lite [4.0.0] x86
- Media Player Classic Home Cinema [1.3.1249] x64 Türkçe

Not: Sadece 64 bit sistemler içindir.

28.17 MB




7 Ağustos 2010 Cumartesi

Dokunan Dokunmatik Ekran

Dokunmatik ekranlar birçok ilginç fikrin hayata geçmesine olanak tanıyorlar. Bunların en son örneği ise Madgets adı verilen teknoloji. Bu ekran üzerindeki cisimlere fiziksel tepki verebiliyor.
Dokunmatik ekranlar beraberinde birçok çılgın fikri de getirdi. Bu teknoloji sadece cep telefonları ya da tablet PC'leri kontrol etmek için değil çok farklı şekillerde de kullanılabiliyor.
Bunların en son ve etkileyici örneği Madgets adı verilen teknoloji. Malte Weiss ve Jan Borchers adlı iki mühendis tarafından geliştirilen bu dokunmatik ekran, üzerindeki cisimlere de fiziksel etki yapabiliyor.
Mıknatıs Sistemi
Dokunmatik ekranın alt kısmına yerleştirilen mıknatıs sistemi ile yapılabilecek şeylerin sınırı yok gibi gözüküyor. Madgets adı verilen bu teknoloji ile neler yapılabildiğini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.




Kaynak

Ubuntu'yu Temizleyelim!


Farklı işletim sistemlerinde zamanla farklı kalıntılar oluşabiliyor. Peki Ubuntu'da böyle kalıntılar oluşmuyor mu? 

Windows, Linux yada Mac kullanıyor olmanız hiç farketmez, kullanıdğınız sistemde illaki az yada çok kalıntılar oluşacaktır. Eğer kendi pisliğinizi kendiniz temizlemezseniz, size zamanla performans kayıpları olarak geri dönecektir.
Sistemdeki Boş Klasörleri Temizleyelim
Öncelikle sisteminizde bulunan boş klasörleri temizleyerek, gereksiz fazlalıklardan kurtulabilirsiniz. Neyin nerede olduğunu bulmanızda sıkıntı oluşturan bu boş klasörlerden kurtulmak için konsola yazacağınız 1 satırlık kod işinizi görecektir.
find ~/ -type d -empty -exec rmdir {} \;
Komutunu yazarak Home klasörünüzdeki boş klasörleri temizleyebilirsiniz ancak bu komutu sakın root klasörü için kullanmayınız, çünkü bazı boş klasörler çeşitli amaçlara hizmet ediyor olabilirler.
Grub 2 Menü'sünü Düzenleyelim
Zamanla açılış menünüze çeşitli kerneller eklenir ve siz genellikle sadece en güncel kerneli kullanmaya devam edersiniz. Bu sebeple eski kerneller fazlalıkla olarak sistem bulunurlar. Eğer bu kernellerden kurtulmak isterseniz paket yöneticinizden Tamamen Kaldırmak İçin İşaretle'yi seçmeniz yeterli olacaktır.
Kaldırma işlemi gerçekleştikten sonra sistem kendisi açılış menünüzü düzenleyerek, kaldırdığınız kernelleri listeden temizleyecektir. Ancak en son yüklediğiniz kerneli kaldırmamaya dikkat edin, çünkü o sizin kullandığınız kernel.