13 Ağustos 2009 Perşembe

Macro kullanarak modemi yeniden başlatma


Birçoğunuz CryptLoad,Jdownloader,MajorShare Rapidshare Downloader vs... gibi programları kullanarak özellikle Rapidshare den dosya indirmek için modemi manuel olarak yeniden başlatır ve bazen bu durum çok sıkıcı olmaya başlar.Bir de inecek çok fazla parça varsa ve her indirmeden sonra modemi manuel olarak yeniden başlatıyorsanız sürekli bilgisayar başında olmanız gerekecek.Oysa Program bunu otomatik yapsa ne güzel olur değil mi? Bağlantıları programa verirsiniz o siz yokken bile kendi kendine indirir.Programın bu işlemi otomatik olarak yapması için bir modemi yeniden başlatma programına ihtiyacı vardır.İşte bu modem yeniden başlatma işini bir macro oluşturarak yapabiliriz.Bu işlemi nasıl yapacağınızı buradan indireceğiniz görsel anlatım ile öğrenebilirsiniz. Macro oluşturmak için gerekli yazılım JitBit Macro Recorder buradan indirebilirsiniz.Macro kaydederken her tıklama arası 4-5 saniye beklemenizi tavsiye ediyorum çünkü kayıt sırasındaki işlemlerin hızı daha sonra macroyu çalıştırırken değişebilir.bunu dikkate alarak kayıt yapın.

Not:Bu yazıyı başka site veya bloglarda paylaşmak isteyenler lütfen alıntı olduğunu belirterek "Dragon's Sharing Area - freshdragon.blogspot.com adresinden alınmıştır." şeklinde kaynak gösteriniz.

2 yorum:

  1. Selamlar. Peki bu oluşturduğumuz makroyu indirme programında nasıl kullanacağız, her partdan sonra otomatik modem reseti için?

    YanıtlaSil
  2. Jdownloader,Majorshare Rapidsharedownloader veya Cryptoload gibi programlarda ayarlardan modem restart kısımları var oluşturduğun exe dosyasını göster yazılımlar onu kullanır.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz.
Sorularınızı ilgili konuda ya da İletişim kısmından sorunuz.