26 Ocak 2012 Perşembe

Win7codecs 3.4.1 + x64 Components | Katılımsız


Win7codecs adından da anlaşılabileceği gibi Windows 7 işletim sistemi kullanılan bilgisayarlar için medya oynatma çözümü sunan ücretsiz bir ses ve video codec paketidir. Bu yükleyici paket ile Windows 7 üzerinde başka bir medya oynatıcısına ihtiyaç duymadan Windows Media Player ve Media Center üzerinden artık sahip olduğunuz tüm ses ve video dosyalarını kolaylıkla oynatabilirsiniz.
Herhangi bir oynatıcı içermeyen Win7codecs, en popüler ve en güncel codec türlerini sisteminize yükleyip gerek internet üzerinden indirdiğiniz video dosyalarını, gerekse sahip olduğunuz klip, film ve dizi arşivlerini rahatlıkla izlemenize olanak tanıyor. İnternet tarayıcıları ile de uyumlu çalışabilen bu codec paketini dilerseniz yükleme sonrasında kişiselleştirebilir ve istediğiniz codeclerin yüklenmesini ve kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.


.: Notlar :.
#Sisteminizde eski bir sürümü kurulu ise önce onu kaldırmanız önerilir.
#64 bit sistemlerde x64 Components de kurulur.
#Temiz bir kurulum yapar.Kurulum sonunda üretici web sayfası açılmaz. Araç çubuğu, gereksiz ekstra program vs. kurmaz.(UAC kapalı ise ve gereksiz bileşenlerin kurulmasını engelleyecek mekanizmayı bozan birşey oluşmadığında.)

Katılımsız
Önişlem: Kurulum dosyasını çalıştırın ve windows geçici dosyalarının atıldığı Temp klasörüne dosyaları çıkarmasını bekleyin. Temp klasörüne çıkardığı dosyalardan .msi ve .mst(şart değil) dosyalarını başka bir konuma kopyalayın ve normal kurulumu iptal edin. msi dosyasını parametre ile kurdurabilirsiniz.
Katılımsız Parametresi: transforms=1055.MST setup=0 /qn /norestart
Not: 1055.MST dosyası kurulumda Türkçeyi seçerseniz oluşur. setup=0 kısmı kurulum sonunda üretici sitesini açmasını engellemek içindir.
x64 Components katılımsız kurulumu için 2 seçeneğiniz bulunmaktadır. İsterseniz orijinal kurulum dosyasını "-ai" parametresi ile çalıştırarak istersenizde orijinal kurulum dosyasını normal çalıştırıp Temp klasörüne çıkardığı 64bitAddon.exe ve yanındaki .bin uzantılı dosyaları kopyalayıp 64bitAddon.exe dosyasını "/verysilent /norestart" parametresi ile kurdurabilirsiniz. Aralarındaki tek fark ilkinde dosyalar ayıklanırken penceresinin kısa bir süre görünmesi, diğerinde herhangi bir pencere görünmeden kurulur. 
Önemli Ayrıntı: Win7codecs kurulum sırasında bazı gereksiz bileşenleride kurar.Bunları engellemek için aşağıdaki kayıt defteri girdilerini kuruluma başlamadan önce Kayıt Defterine eklemek gerekir. Bu sayede Araççubuğu ve gereksiz program kurulmaz. Kayıt Defteri girdilerini katılımsız olarak eklemek için;
regedit.exe /s reg_dosyasi_adi.reg parametresini kullanabilirsiniz.

32 bit için Kayıt Defteri girdisi
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MSN\Toolbar]
"version"=""
[HKEY_CURRENT_USER\Software\AWS\Weather]
"regkey3"=""
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Antanda]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Antanda\Ask]
"disabled"="true"
64 bit için Kayıt Defteri Girdisi
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\MSN\Toolbar]
"version"=""
[HKEY_CURRENT_USER\Software\AWS\Weather]
"regkey3"=""
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Antanda]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Antanda\Ask]
"disabled"="true"


Mesenger Windows Live Facebook Twitter MySpace E-Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarken düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz.
Sorularınızı ilgili konuda ya da İletişim kısmından sorunuz.