24 Ekim 2013 Perşembe

Google Chrome Online Installer

Google Chrome, Web'i daha hızlı, kolay ve güvenli hale getirmek için Google tarafından tasarlanmış, Chromium tabanlı ücretsiz bir tarayıcıdır. Başarılı, kolay ve stabil çalışmasıyla kısa sürede Türkiye'de tarayıcı pazarında birinciliğe çıkmıştır. Google Chrome da dikkat çeken noktalar; çok az bellek kullanımı, gelişmiş özelliklerdeki ve farklı konumdaki sekmeler, sayfa kaynak koduna hakimiyet, gizli mod, üstün javascript hızı, hoş ve kolay indirme yöneticisi, hızlı erişim ve tüm menülerdeki kolaylık. Chrome'u hızlı yapan ise DNS ön çözümlemesi, V8 JavaScript motoru ve DOM bağlamaları. Chrome V8 ve Kraken standartlarıyla her yeni sürümde tarayıcıdaki JavaScript hızını arttırmaya devam ediyor.
Online Installer
En son sürümü  üretici sitesinden indirip katılımsız olarak kurulumu gerçekleştirir.
Sürüm denetleme sistemi vardır. Güncel sürüm yoksa bildirir indirme yapmaz.
Güncelleme
[Düzeltme - 07.11.2013]Sürüm denetleme sırasında RSS beslemesinde Stable sürüm bilgisini bulamaması durumunda döngüden çıkamaması sorunu.(İçeriği artık Stable Update etiketinden alıyor)
Not: Yeni Google Chrome Stable sürüm çıktığında kendini otomatik güncelleyerek sorun giderilebildiği gibi beklemek istemiyorsanız düzeltilmiş dosyayı tekrar da indirebilirsiniz.
[Düzeltme]Sürüm Denetleme sistemindeki hata düzeltildi.(Artık sürüm bilgisini resmi Chrome blogu RSS beslemesinden alıyor.)
[Özellik]İşlem iptal etme butonu eklendi.
[Özellik]Kendini güncelleme sistemi eklendi.
Boyut: 352 KB | MD5: 26512E5582F01785F71F8D284BF7E5DD
http://www.mediafire.com/?fc97l108163a5vc
Mesenger Windows Live Facebook Twitter MySpace E-Posta

8 yorum:

  1. teşekkürler, çok yararlı bir çalışma olmuş. programın bağlandığı site google'ın ftp sitesi mi? öyle ise linkini verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  2. @Batuhann Demir
    ekleme: son sürümü kurduktan sonra yine çalıştırdım ve yine indirmeye başladı. ayrıca kurulum bitince herhangi bir uyarı çıkmıyor. sistemim windows 8.1 x86

    YanıtlaSil
  3. @Batuhann DemirGoogle Chrome en son sürüm indirme adresi
    http://clients2.google.com/service/update2/crx?response=redirect&x=id%3D{8A69D345-D564-463C-AFF1-A69D9E530F96}%26uc
    MSI yükleme dosyasını da kullanabilirisniz.
    Mevcut bağlantıdan indirdin değil mi? Bahsettiğin sorunlar gibi şeyler çıkınca dosyasını güncelliyorum tekrar indirmek gerek. Yapabilirsem Online yükleyici için de güncelleme sistemi yapacam. Önce kendi güncelliğini denetleyecek sonra kuracağı programı.

    YanıtlaSil
  4. Bir de şunu soruyum dosyayı Yönetici olarak çalıştırıyorsun değil mi? Kullandığın işletim sisteminde deneme yapmadım ama onda Yönetici olarak çalıştırmak gerekebilir.
    Windows 7 x64 kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  5. 1- evet mevcut bağlantıdan indirdim. zaten program her seferinde aynı dosyayı indiriyor. temp klasöründen kontrol ettim.
    2- yaptığınız bütün online installer'ları yönetici olarak çalıştırıyorum. tek sorun çıkaran buydu zaten, diğerlerinde problem yok.

    YanıtlaSil
  6. Chrome'un setup dosyası ilginç çalışıyor. Bazen program files'a bazen de Application Data'ya kurulum yapıyor. Sanırım kurmadan önce iyi bir temizlik gerekli

    YanıtlaSil
  7. sürümler artık online katılımsız olucak yani daha stabil ve hızlı olcak öyle değil mi ?

    YanıtlaSil
  8. @by enesNormal katılımsızdan tek farkı kuracağı dosyayı kendisinin indirmesi.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz.
Sorularınızı ilgili konuda ya da İletişim kısmından sorunuz.