27 Ocak 2015 Salı

Google Chrome 40.0.2214.93 Stable x86&x64 | Katılımsız


Google'ın merakla beklenen internet tarayıcısı 40.versiyonuna ulaştı. Google'a özel, sade ama kullanışlı tasarım ve özellikler bu tarayıcıda da ön plana çıkıyor.Oldukça basit ve temiz bir arayüz ile karşımıza çıkan Google Chrome, internette daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli gezinmeniz için tasarlanmış.
İlk incelemede gözümüze çarpan en önemli özelliklerden biri, tüm sekmelerin ayrı birer işlem olarak çalışması. Yani diğer tarayıcılardaki gibi bir sekmedeki sayfa çöktüğünde tüm tarayıcı çökmüyor sadece o sekme kapanıyor.Diğer bir güzel özelliği de arama kutusu ile adres kutusu aynı kutuda birleştirilmiş. Ayrıca adres çubuğuna yazmaya başladığınızda google size yazdığınız sözcükle ilgili önerilerini gösteriyor.Google bu tarayıcıda kendi geliştirdiği bir tarayıcı motorunu kullanıyor. Firefox'un tarayıcı motoruna benzerlik gösteren bu motor daha hızlı bir sayfa gösterimi sağlıyor. Firefox gibi kurulduktan sonra flash player gibi eklentileri ayrıca kurmak gerekmiyor.
Şu an için çok fazla ayar seçeneği bulunmuyor bu da belki en eksik yanı. Zaten halen deneme aşamasında olan bir uygulama. Ancak google'ın sadelik ve kullanışlılık mantığını beğenenler için denenmesi gereken ve bizce oldukça başarılı bir alternatif.
Başlıca Özellikleri:
Her işlem için tek bir kutu
Adres çubuğuna yazıp hem arama hem de web sayfaları için öneriler alın.
En sık ziyaret ettiğiniz sitelerin küçük resimleri
Herhangi bir sekmeden en sevdiğiniz sayfalara ışık hızıyla erişin.
Uygulamalarınız için kısayollar
Sevdiğiniz web uygulamalarını başlatmak için masaüstü kısayolları alın.
Dinamik
Yeni pencereler oluşturmak, birden fazla sekmeyi bir pencerede toplamak veya sekmelerinizi istediğiniz şekilde düzenlemek için tarayıcınızdan sekmeleri çabuk ve kolayca taşıyabilirsiniz.
Çökme Kontrolü
Kullandığınız her sekme tarayıcıda bağımsız olarak çalışır, bu yüzden bir uygulama çökerse diğerlerini etkilemez.
Gizli
Ziyaret ettiğiniz sayfaların Web geçmişinde görünmesini istemiyor musunuz? Özel tarama için gizli modunu seçin.
Güvenli Tarama
İnternette kimlik hırsızlığı yaptığından, kötü amaçlı yazılım kullandığından veya güvenli olmadığından şüphelenilen bir web sitesini ziyaret etmek üzereyseniz, Google Chrome sizi uyarır.
Anında Yer İmleri
Bir web sayfasına yer imi eklemek mi istiyorsunuz? Yalnızca adres çubuğunun sol köşesindeki yıldız simgesini tıklayın.
Ayarları Alma
Google Chrome'a geçiş yaptığınızda, mevcut tarayıcınızda kullandığınız tüm yer imlerini ve parolaları kullanabilirsiniz.
Daha kolay indirmeler
Araya giren indirme yöneticisi yok! İndirmenizin durumunu geçerli pencerenin altında izleyebilirsiniz.
Katılımsız Parametreleri: Aşağıdaki parametreler birbirine alternatif olarak verilmiştir. Herhangi birini kullanabilirsiniz.
/S
/silent /install
--multi-install --chrome --verbose-logging --do-not-launch-chrome
Offline(Çevrimdışı) kurulum dosyasını şu şekilde elde edebilirsiniz. Kararlı sürüm için aşağıdaki adrese gidin. Kodların içinde yazıyor.
http://clients2.google.com/service/update2/crx?x=id%3D{8A69D345-D564-463C-AFF1-A69D9E530F96}%26uc
ya da aşağıdaki bağlantıdan online installer dosyasını -download parametresi ile çalıştırın masaüstüne insin.
http://onlineinstaller.blogspot.com.tr/2013/11/GoogleChrome.html
7z SFX yapılandırma dosyam
;!@Install@!UTF-8!
SetEnvironment="Name=Google Chrome"
SetEnvironment="Vers=34.0.1847.116"
Title="%Name% %Vers%"
ExtractDialogText="%Name% %Vers%"
FinishMessage="Kurulum Tamamlandı"
GUIMode="1"
GUIFlags="4+8+16+32"
MiscFlags="4"
ExtractPathTitle="%Name% %Vers%"
ExtractTitle="%Name% %Vers%"
RunProgram="34.0.1847.116_chrome_installer.exe --multi-install --chrome --verbose-logging --do-not-launch-chrome"
;!@InstallEnd@!
x86 | Boyut: 39.4 MB | MD5: 41DD47FB30D563C4CA0E0EE08D9A00AC
https://mega.co.nz/#!LAVzyCJK!Aw6yzdWY3r7268Gl-UmgDuLtkCOL1OaQ0PaNIP5QiLo
x64 | Boyut: 40.5 MB | MD5: F5F7A3A2273B22A205A23FC6D91096C2
https://mega.co.nz/#!fYUhRLbR!6jSkq4LMTz2tcO30DDlqBMYS_xMiBaYmY-tdnnzAVHk

21 yorum:

  1. google chrome için bir katılımsız parametresi de ben vereyim : " /silent /install " parametresi ile de yüklenir.

    YanıtlaSil
  2. selam freshdragon chromu cevrim dışı indirdim verdiğin linkten winrarla denedim /S bu parametreyle hatta " /silent /install " bu parmetreyide kullandım hata veriyol yol yanlış gibisinden bişeyler çıkıyor mesela mozilla paremetresini girdiğimde oluyor chrom olmadı sıkıntı nerde acaba



    YanıtlaSil
  3. Bildirdiğin için sağol, Online Installer için de bir araştırma yapmam gerekecek. Adamların bloglarına bir bakıyım.

    YanıtlaSil
  4. tşkler adamların blogları derken bu linlleri o bloglarmı veriyor çevrim dışı indirme linklerini

    YanıtlaSil
  5. @ragıp sezginBlog resmi chrome bloğu, orada bir bilgi vardır diye diyorum.
    http://googlechromereleases.blogspot.com/
    Şimdilik direk indirme adresi ve yeni bir kurulum parametresi buldum ama sürekli olur mu bilmediğimden burada paylaşmayacağım. Yeni sürüm çıkınca ve kararlı çalışırsa o zaman eklerim.

    YanıtlaSil
  6. slm dragon sorularımla bunaltığımın farkındayım. gerçi bildiğini öğretene ALLAH bilmediklerini öğretir. yukarda verilen linkle denedim, windows yolu bulamadı diye uyarı çıkıyor. winrarla deniyorum. sanırım sıkıntı bende heralde ama winrarla katılımsız yapa bliyorum mozillayı parametresiyle denedim oldu bu olmadı nedendir acaba

    YanıtlaSil
  7. ha bu arada tekrar özür yukardaki linkten inen setup u tukladımmı chrome direk acılıyor sanki portable program gibi haberin olsun istedim

    YanıtlaSil
  8. Dosya bulunamadı diyorsa "Dosya adında boşluk var mı?" diye bir soru soruyum. Varsa boşluğu kaldır. Direk açılma olayına gelirsek, kurulu sistemde çalışıyorsa olabilir.
    İstediğin zaman soru sorabilirsin. Sıkıntı yok. Rahat ol. Tereddüt etme. Biliyorsam yeterince yardımcı olmaya çalışırım, bilmiyorsam araştırırım bende öğrenmiş olurum.

    YanıtlaSil
  9. dosya adı derken ben setup dosyasına sağ tıklıyom sonra winrarla klasik yontemi deniyom söyle yazı çıkıyor (/S Windows tarafından bulunamıyor ismin doğru yazıldıgından emin olun yeniden deneyin.) ben gelişmiş sfx seceneklerinde kurulum yerine sadece paremetreyi giriyom acaba sıkıntı ordamısu sekil (/S) veya diğer paremetreleri sıkıntının bende olduğuna eminim kafamı kurcalayan inrarla katılımsız yapmasını bilmem chomede tırtlamam :D ha bu sorumu musait olduğunds kafan rahatkende çevaplıya bilirsin smart installerle ile ve advansed installerle yapmak işime gelmiyor sanki orjinelliği bozuluyomus gibime geliyor direk setuptan yapmak istiyom inadım oyuzden yoksa diger yollarla yapıyorum yani anlıyacağın iş inada bindi :D

    YanıtlaSil
  10. slm ok tşkler . aynen senin linkte gösterdigin gibi yapıyodum . ama (.exe)yazmayı unutmuşum gözümden kaçmıs simdi oldu oysa flash playerleri yaptığımda aklımda kalmalıydı sorun çözüldü

    YanıtlaSil
  11. emeğine ve ellerine sağlık Dragon bu tür browser'ları(firefox,opera,chrome vb.) nasıl eklentili hale getiriyorsunuz hangi dosyalarda ne gibi değişiklikler yapmak gerekiyor acaba teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. cok cok sağol ellerinne sağlık

    YanıtlaSil
  13. drogan kardeşim vallahi senin payşımlarını cok beğeniyorum ileri gittiksede kusura bakma inanki Internet Download Manager nekadar yeni sörümü çıkmış kullanmıyorun dahada senin eski sörümleri kulanıyorum kaliteli vazgeçmem senden

    YanıtlaSil
  14. Kuruluma "Adblock Plus" vb eklentileri nasıl entegre edeceğiz yada kuruluma gömeceğiz. Bunun için gerekli Au3 kodu ne olmalıdır? :)

    YanıtlaSil
  15. Kuruluma "Adblock Plus" vb eklentileri nasıl entegre edeceğiz yada kuruluma gömeceğiz. Bunun için gerekli Au3 kodu ne olmalıdır? :)

    YanıtlaSil
  16. @Ali ÖzatEklentili bir sürüm hazırlamadım ama tahminim eklentilerin olduğu dizine dosya kopyalatarak ve bu biilgiyi ayar dosyasına filan yazarak yapılıyordur. Yapan arkadaş var(Grameradam) o yardımcı olacaktır.

    YanıtlaSil
  17. Grameradam'ın konusuna yorum yazdım lakin yardımcı olmadı

    YanıtlaSil
  18. hello, very good article. thank you so much. I like your site very much. I follow your articles.my name imle I am waiting for your further articles. good work.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz.
Sorularınızı ilgili konuda ya da İletişim kısmından sorunuz.