23 Ekim 2016 Pazar

Uninstall Tool 3.5.1 Build 5521 Final | Katılımsız


Yazılım kaldırma programı olan Uninstall Tool ile bilgisayarınıza kurduğunuz fakat kaldıramadığınız programları, yüklü olan güncelleştirmeleri ve gizli programları göstererek kaldırmanıza yardımcı olur. Ayrıca kaldırma aracı bozuk olan programları silmek için de kullanabiliriz. Program açıldığında bilgisayarda kurulu olan tüm programları bulur ve gösterir. Yazılımın Türkçe dili mevcuttur.
Genel Özellikler:
  • Yaptığı aramaları 3 kategori de (yazılım, sistem dosyaları, gizlenmiş dosyalar) listeler
  • Birçok dilde kullanım kolaylığı
  • Yazılımları hızlı biçimde sıralama
  • Yazılımları güçlü bir şekilde eksiksiz kaldırabilme
  • Gizli dosyaları dahi bulup kaldırabilme
  • Bilgisayar da yüklü yazılımların Windows bileşenlerini ve yapımcı, site bilgilerini gösterebilme.
  • Çok yönlü tarayabilme
  • Kaldırılan yazılımlar hakkında ayrıntılı bilgiler (kaldırım/kurulum, boyutu, ismi vb.) verebilme.
Notlar
Paket Inno Setup ile açılıp lisans gömülmüştür.
Sıkıştırma seviyesi arttırılmıştır.
Türkçe olarak gelir.
Güncelleme ayarı kapatılmıştır.
Katılımsız Parametresi: /VERYSILENT /SUPPRESSMSGBOXES /NORESTART /SP-
Boyut: 4.11 MB | MD5: E527C278AF095B9AD495AFCB17A7701C
https://mega.nz/#!mUc0hZTL!gH15efq5fCMt06Y4e9Kat6S3pSM35gqE1Zkb0xQS488

10 yorum:

  1. Dragon uninstall tool hakıında bir kaç sorum olacak yardımcı olursan sevinirim;
    1-uninstall tool'u Inno Setup ile açılıp lisans bilgilerini nasıl içine gömüyorsun?
    2-Bende inno setup ile içini açıyorum ama değişiklik yapamıyorum bi klasöre extract etsemde nasıl tekrar paket haline getireceğim?
    3-Benim elimde uninstall tool'un 32 ve 64 bit için ayrı ayrı crackli .exe dosyaları var bunları inno setup ile nasıl gömeceğiz pakete?yoksa sen lisans işini başka bir yolllamı yapıyorsun?teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. @ozgurSoruların hepsine şu şekilde cevap vereyim. Inno Setup ile paketlenmiş her programı Inno Extractor ile ayrıştırabilirsin.(şifrelenmiş olanlar dışında). Ayrıştırdığın dosyalar içinde program dosyaları ve kurulum scripti bulunur. Program dosyalarından değiştirmek istediklerini(lisans, ayar vs.) orijinalleri ile değiştirirsin,(ekstradan başka şeyler eklemen gerekirse, kayıt defteri girdisi, ini dosyası girdisi vs. script dosyasından ekleyebilirsin.) daha sonra script dosyasını Inno Setup ile derlersen kurulum dosyasını oluşturursun.(Inno Script Studio ile yapmanı öneririm.) Bunları böyle anlattım da biraz uğraşman gerekebilir. Uninstall tool için bende bahsettiğin dosyalarla yaptım. Ayrıştırdıktan sonra dosya boyutlarından hangisi 32 bit hangisi 64 bit anlayabilirsin. Dosya adlarını değiştirip orijinalleri ile yer değiştireceksin sadece. İhtiyaç duyacağın programlar Inno AIO içinde mevcut.

    YanıtlaSil
  3. Şunu da söyleyeyim, Bazı programlar karışık pascal kodlamalarına sahip olabilir. Ayrıştırınca pascal kodlarını doğrudan göremediğimizden derlerken kodlardan çağırdığı bir fonksiyonu bulamazsa hata verebilir. Bu durumda araştırma yapmak lazım. Inno Setup profesyonel bir paketleme aracı. Çok farklı şeyler yapılabilir.

    YanıtlaSil
  4. çok saol Dragon peki bu uninstall tool'u extract yaptıktan sonra dil dosyalarını klasör içerisinden silsek sonra paketlesek herhangi bir sorun yaşarmıyız hem daha az yer kaplar

    YanıtlaSil
  5. Dragon çok olmuyorumdur inşallah ama uninstall tool'u extract yaptım crackli .exe dosyalarını değiştirdim ve install_script.iss dosyasını Inno Script Studio ile Derle(ctrl+F9) dedim başka hiçbir değişiklik yapmadım ama ağaıdaki hatayı alıyorum, bu hata linkini scripten sildim bu sefer başka hata alıyorum sebebi nedir acaba

    hata linki : http://imgur.com/JMpCLdk

    YanıtlaSil
  6. @ozgurResimdeki yerde [INI] "Entry" yazan yeri "Key", "Value" yazan yeri "String" yap. Bu hata scriptin Inno setup'ın farklı sürümlerinde oluşturulup derlenmesi.
    [Icons] altındaki satırlarda da geçersiz karakter ? şeklinde onları düzelt "i" olacak. Son olarak katılımsız kurulumdan sonra programın otomatik çalışmasın diye [Run] altındaki satıralrda Flags: yazan yerlere aralarında tek boşluk kalacak şekilde skipifsilent ifadesini ekle (Flags: shellexec skipifsilent; gibi)

    YanıtlaSil
  7. @ozgurYapamadıysan kendi düzenlediğim script https://dl.dropboxusercontent.com/u/22700420/Temp/install_script.iss

    YanıtlaSil
  8. @Dragon Blogger

    saol Dragon dediklerini yaptım şimdi [Run] da "Flags: shellexec skipifsilent; postinstall waituntilidle" kısmındaki "postinstall waituntilidle" komutunda sorun veriyor :(

    YanıtlaSil
  9. dediklerini yapıyorum ama her defasında başka yerden hata veriyor yardımın için çok saol senin scriptte sorun olmadı yalnız başka programları derlemek istersek ve hata verirse ne yapacağız :D Dragon yardımmm diye bağırırız artık :D acaba program içerisinden gereksiz dilleri silsek sorun yaşarmıyız acaba Mehmetali?

    YanıtlaSil
  10. Hatayı kodlarda yazılı olupta bulamadığı şeyler için veriyor. Bu dosya olabilir, Pascal kodlarındaki fonksiyonlar olabilir vs. Hata satırını veriyor, oradan anlaşılır nereden kaynaklandığı. Dilleri yada herhangi bir dosyayı silip kurulum boyutunu düşüreceksen dosyaları silerken kodlardaki satırını da silmen gerekir yoksa derlerken dosya bulunamadı diye hata verir.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz.
Sorularınızı ilgili konuda ya da İletişim kısmından sorunuz.