6 Eylül 2015 Pazar

Windows 10: Temiz Kurulumunda Eski Etkinleştirmeyi Koruma | Anlatım

Windows 10 öncesi lisanslı bir Windows işletim sisteminiz(Windows 7/8/8.1) vardı ve Windows 10'a yükseltme işlemini başarıyla yaptıysanız, sonraki temiz kurulumlar da internet erişimi varsa herhangi bir işlem yapmadan Windows 10'un otomatik olarak etkinleştiğini göreceksiniz. Microsoft, bunun için yükseltme sürümünü yapmamızı şart koşuyor. Microsoft sistem bilgilerinize göre sizi tanıyıp etkinleştirmeyi otomatik yapıyor.
Herhangi bir sebeple temiz bir Windows 10 kurulumu yapmanız gerektiğinde; Microsoft hesabınız yoksa ve Windows 10'a yükseltme yapmak istemiyorsanız şimdi anlatacağımız yöntemle işiniz oldukça kolaylaşacak.
  • Mevcut Windows 10 etkinleştirmesinin yedeğini farklı bir şekilde alalım. Elimizde bir kurulum medyası olmalı. Windows 10 DVD ya da ISO dosyası olabilir. Ayrıca Microsoft aracını kullanarak direkt Microsoft'tan indirilen Windows 10'u ISO şeklinde saklayabilirsiniz.
  • Mevcut işletim sistemimizin mimarisi ve türü(Home, Pro vs.) neyse ona uygun Windows 10 kurulum medyasına sahip olduğunuzdan emin olun ki sorun çıkmasın. Aşağıdaki yükseltme yönergesi hangi sürüme sahip olmanız gerektiğini söylüyor.
  • Windows 10 kurulum medyasındaki(ISO ya da DVD) "sources" klasörüne gidin.(ISO dosyasını sanal sürücüye bağlayarak(sağ tıklayıp "Bağla" seçin) ya da 7-Zip, Winrar gibi bir arşiv yöneticisi ile de yapabilirsiniz.) Buradaki "gatherosstate.exe" dosyasını bir yere çıkarın.

  • "gatherosstate.exe" dosyasını çalıştırın ve aynı konumda "GenuineTicket.xml" diye bir dosya oluşturacak. Bu dosyayı bir yere yedekleyelim. Hatta temiz kurulumu  USB den yapıyorsanız içine atın.

  • Şimdi temiz bir Windows 10 kurulumu yapalım ama kurulum sırasında kesinlikle herhangi bir ürün anahtarı girmeyelim.

  • Yeni kurulmuş Windows 10 da gizli dosya ve klasörleri göster diyelim. Ardından;
  • "C:\ProgramData\Microsoft\Windows\ClipSVC\GenuineTicket"
    klasörünü açalım. Bu klasör gizli olduğu için öncelikle önceki işlemi yapmıştık. Şimdi "GenuineTicket.xml" dosyasını buraya kopyalayalım. Bilgisyarı yeniden başlattığımızda Windows 10 etkinleşmiş olacak. Bu yöntemle daha önce etkinleştirilmiş sistemleri Windows 10'a yükseltme yapmaksızın etkinleştirmiş olacaksınız. Çoklu yüklemelerde oldukça zaman kazandıracaktır.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Yorum yazarken düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz.
    Sorularınızı ilgili konuda ya da İletişim kısmından sorunuz.