24 Kasım 2009 Salı

En Dayanıklı Dizüstü Bilgisayar Hangisi?

SquareTrade adlı sigorta şirketi bir araştırma yaparak, dizüstü bilgisayar markaları arasında hangisinin daha az bozulma oranına sahip olduğunu belirledi. Araştırmanının sonucunda hangi markalar öne çıktı?
Uzun süre para biriktirip, özene bezene aldığınız dizüstü bilgisayarlarınbozulmasını elbette istemezsiniz. Taşınabilir cihazlar oldukları için, bir şekilde düşürüp kırma olasılığınız da var tabii ki. Tüm bunlar kullanıcılar için tam bir kabus olabilir. Hangi markanın, hangi modelinin daha dayanıklı olduğunu, daha az bozulduğunu belirlemek için sıkı bir araştırma yapmanız gerekir.

Böyle bir durum herkesin kabusu olsa gerek
Bir sigorta şirketi olan SquareTrade böyle bir araştırma yaparak, sizleri bu zahmetten kurtarmış. Şirket, Acer, Apple, Dell, Asus, Gateway, HP, Lenovo, Sony ve Toshiba markalarından toplam 30000 adet dizüstü bilgisayar arasında bir araştırma yaparak hangi markanın daha az bozulduğunu belirlemeye çalışmış. Araştırmada her markadan en az 1000 ürün alınmasına dikkat edilmiş.

En dayanıklı marka
Elde edilen veriler ışığında hazırlanan grafikte, satın alınan bir dizüstü bilgisayarın 2 sene ve 3 sene içerisinde bozulma oranları belirtiliyor.SquareTrade'in çalışmasına göre Asus bu konuda en az sıkıntı yaşatan marka olma özelliğine sahip. İkinci sırada çok az bir farkla Toshibabulunuyor. Onu ise Sony takip ediyor.

Araştırmada çıkan sonuçlara göre Asus en az bozulma oranına sahip
Öte yandan SquareTrade'in elde ettiği sonuçlara göre, üç sene içinde en yüksek bozulma oranına sahip olan marka ise HP olarak çıkmış. Araştırmaya göre HP dizüstü bilgisayarların %25,6'sı ilk üç yıl içinde bozuluyor.

Sorunların kaynağı
SquareTrade'in yaptığı araştırmada elde edilen tek sonuç, hangi markanın daha dayanıklı ve güvenilir olduğu değil. Ayrıca yaşanan bozulma olaylarının sebepleri ve genel olarak bozulma eğilimleri de belirlenmiş.

Sorunların üçte ikisi donanımdan kaynaklanıyor
Araştırmanın sonuçlarına göre, satın alınan dizüstü bilgisayarların %31'i ilk üç yıl içinde bozuluyor ya da bir şekilde zarar görüyor. Neredeyse üç dizüstü bilgisayardan birine denk gelen bu oranın çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Yaşanan olayların üçte ikisi donanım sorunlarından ileri gelirken, üçte birinin ise kaza sonucu alınan hasar olduğu belirtiliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarken düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz.
Sorularınızı ilgili konuda ya da İletişim kısmından sorunuz.