11 Kasım 2009 Çarşamba

USB Bellekten Windows 7 Kurulumu

          Daha önce USB Bellekten Windows Vista kurulumunu burada anlatmıştık şimdi ise yepyeni bir işletim sistemi olan Microsoft Windows 7 işletim sistemini nasıl USB Bellekten kurabileceğimizi göreceğiz.Microsoft Netbook'ları düşünmüş ki böyle bir işlem için bir yazılım yapmış.Vista'yı herhangi bir program kullanmadan sadece komut istemcisinde birkaç komut yazarak bu işlemi yapmıştık, Windos 7 de ise Microsoftun kendi yazılımı ile bu işlemi gerçekleştireceğiz.Sizinde 4GB veya üstü bir Flash belleğiniz varsa aşağıdaki resimli anlatımı  incelerseniz bu işlemin ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

          Yazılımı kurduktan sonra masaüstüne gelen kısayoldan programı çalıştıralım.İlk adımımız Windows kaynağı (kendi DVD'nizin iso kalıbını oluşturup veya internetten indirmiş olduğunuz .iso dosyasının) ; "Browse" butonuyla kaynak dosyalarının bulunduğu iso kalıbını seçin.

 

          Bu adımda program dosyaları nereye kaydedeceğini soruyor bizim amacıımız USB Bellekten Windows kurmak olduğu için "USB device" butonuna tıklayalım.


          Flash Belleğimizi seçelim ve "Begin copying" butonuna tıklayalım.

           Dosyalar Flsh Belleğimize kopyalanıyor.Bu işlem zaman alabilir.


          Kopyalama işlemi tamamlandı artık USB belleğimizi kurulum için kullanabiliriz.

Not:Bilgisayarımızın Biosundan (Biosa girmek için Açılışta Del veya Tab tuşu dizüstü'ler için F12 tuşu modele göre bu tuşlar değişebilir hangi tuşa basmanız gerektği açılışta ekranda görünmesi lazım  daha kolayı F8 tuşuyla çıkan ekranda CD/DVD flah bellek vs.. seçebilirsiniz. ) Boot kısmında Flash belleğinizi açılışta ilk sıraya koymanız gerekiyor.Bu işlem de tamamsa size kolay gelsin!

Yazılımı indirmek için Tıklayın.

2 yorum:

Yorum yazarken düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz.
Sorularınızı ilgili konuda ya da İletişim kısmından sorunuz.