18 Ekim 2010 Pazartesi

Uzaktan Bağlantı İçin Türk Programı - Alpemix

Bilgisayarla fazla haşır neşir olan kullanıcılar ve şirketler için uzaktanbağlantı özelliği tam bir hayat kurtarıcıdır.Bir kullanıcının programyardımıyla başka bir bilgisayara bağlanmasını sağlayan uzaktan bağlantısistemi internet hızının artmasıyla birlikte daha da popüler hale geldi.

Gerek karşınızdaki kişinin bilgisayarına bağlanıp onun için gerekli ayarları yapmak gerekse teknik destek sunmak için kullanılan bu programlarr yenibir kardeş katıldı.
Türk yazılım firması TeknoPars tarafından hazırlanan Alpemix adlı program ücretsiz olmasına rağmen ilgi çekici özelliklere sahip.
Kurulum
Sadece 1.5 MB büyüklüğünde olan programı Alpemix'in kendi sitesinden indirebiliyorsunuz. Yazılım herhangi bir kurulum istemeden otomatik olarak çalışıyor.


Kullanımı
Program oldukça basit bir kullanıma sahip. Alpemix, dil ayarlarını bilgisayarınızın IP ve bölge ayalarından faydalanarak otomatik yapıyor. Yazılımda 5 farklı dil seçeneği bulunuyor.

Bir kullanıcının sizinle uzaktan bağlantı yapması için ekranın sol kısmında bulunan ID ve Parola bilgilerini o kişiye ulaştırmanz yeterli.
Sağ tarafta bulunan bağlantı kur seçeneğini tıklayınca Alpemix ile başka bilgisayarı kontrol edebiliyorsunuz.
Bakım Yapmak İçin Bağlanmak
Alpemix'de uzaktan bağlantı yapmak için üç seçenek bulunuyor. Bu adımda size bakım yapmak için bağlan özelliğini anlatacağız.
Daha çok teknik servislerin işie yarayacak olan bu bağlantı sisteminde, karşınızdaki bilgisayarı istediğiniz gibi kontrol edebiliyorsunuz.
Program oldukça hızlı şekilde karşı bilgisayara bağlanabiliyor. Yazılım daha hızlı çalışmak için iki kullanıcınında duvarkağıtlarını görünmez hale getiriyor.
Bu moddu kullanırken, istediğiniz programı kullanabileceğiniz gibi bilgisayar üzerindeki ayarları da değiştirmeniz mümkün.
Sunum Gösterme Özellikleri
Alpemix'in bu özelliği daha çok kurumsal çalışmalar ve öğrenciler için faydalı olacak. Bağlantı yaparken sunum göster derseniz,  program bilgisayarınızı video gösterici hale getiriyor.
Yazılımın sol tarafından, tüm ekranı göster ya da sadece belirli bir kutuyugöster işaretlerinde yapacağınız seçimlere göre sunumu ufak bir karenin içerisinde yapma şansınız da var.
Eğer sadece belirli bir kutunun içini göster derseniz, sizin ekranınızda ufak bir kutu çıkıyor. Ekranınızda bulunan program video yazı ve webadreslerini bu kutunun içerine koyarsanız karşı taraf sadece o kutunun içinde yer alan kısmı izleyebilir.
Programda sunum yaparken sesli görüşme yapma imkanınızda bulunuyor.
Sunum İzlemek
Yazılımın üçüncü bağlantı özelliği ise sunum izlemenizi sağlıyor. Bir önceki adımla bağlantılı olan bu kısımda, sadece karşınızdakinin gösterdiğisunumu izleyebiliyorsunuz.
Programın diğer rakiplerinden farkı ise, sunum izleyenlerin de konuşabilmesini sağlıyor.

Yazılımı sitesinden ücretsiz indirebilirsiniz.

Mesenger Windows Live Facebook Twitter MySpace E-Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarken düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz.
Sorularınızı ilgili konuda ya da İletişim kısmından sorunuz.