5 Şubat 2012 Pazar

Auslogics Disk Defrag Professional 4.0.0.30 | Katılımsız


Auslogics Disk Defrag, bir disk birleştirme yazılımıdır. Windows işletim sisteminde veriler sabit diske gelişi güzel olarak kaydedilirler. Bu da verilerin düzensiz biçimde işlenmesine neden olur. Zamanla bu durum bilgisayarınızın performansının düşmesine, yavaşlamasına yol açar.

Bu performans düşüklüğünün nedeni şöyle açıklanabilir; bilgisayarınızda bir uygulamanın çalışabilmesi için o uygulamaya ait her bir verinin ya da dosyanın siz komut verdiğiniz zaman biraraya gelmesi gerekir. Eğer bu dosyalar birarada ise sorun yoktur fakat gerekli dosyalar farklı alanlara dağılmışsa bu verdiğiniz komuta verilecek tepki süresi uzar. Zaten bilgisayar kullanıcılarının "bilgisayarım yavaşladı" derken kastettiği şey bilerek ya da bilmeyerek bu ya da bir başka nedenden ötürü tepki sürelerinin uzamasıdır. 

Auslogics Disk Defrag yazılımı yukarıda açıklanan durumun önüne geçebilmek için sisteminizdeki parçalanmış dosyaları birleştirme işlemi yapmaktadır. Bu işlem sayesinde diskinizde kayıtlı dosyalar daha düzenli hale gelir ve böylece sisteminizin tepki süresi kısalır. Aslında Windows'un kendisine ait bir disk birleştirme aracı vardır fakat bu araç üçüncü parti yazılımlara oranla yavaş çalışmaktadır. Bu yazılımla sabit diskinizi hızlıca birleştirebilir ve ayrıntılı raporlar alabilirsiniz. Boyutunun küçük olması ve ücretsiz sunulması da önemli özellikleri arasındadır. Yazılım Windows'un klasik disk birleştirme aracına güzel bir alternatif olarak düşünülebilir. 

Katılımsız Parametresi: /VERYSILENT /SUPPRESSMSGBOXES /NORESTART /SP-
Boyut: 4.91 MB | MD5:  6B8ABB35D7503E32E2BFC4C7DF859B3C
http://ul.to/i9pz1rrz

RapidShare ve MediaFire üzerinden beklemeden indirmek için VIP ayrıcalıklarından faydalanın.


Mesenger Windows Live Facebook Twitter MySpace E-Posta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarken düzgün bir Türkçe kullanmaya özen gösteriniz.
Sorularınızı ilgili konuda ya da İletişim kısmından sorunuz.